Creare aplicație web responsive

Pentru multe persoane, termenul de site web este sinonim cu orice adresă URL (link) pe care au vizitat-o vreodată. Consideră  orice link introdus în bara de adrese a browser-ului va avea ca rezultat vizitarea site-ului web dorit. Ei bine, nu fiecare adresa URL pe care o accesezi poate fi clasificată  fiind un site web. Poate fi chiar o aplicație web.

Unele dintre adrese fac referire la aplicații web și cu toate acestea, pentru utilizatori nu există nicio diferență între un site web și o aplicație web.

Diferențe dintre un site web și o aplicație web

Cum spuneam și mai sus, pentru utilizatorul final nu există nicio diferență. Din perspectiva mea tehnică există unele diferențe între un site web și o aplicație web.

Site-urile web de obicei au scop informativ. Să luăm ca exemplu un blog sau un site web de știri. Scopul principal este de a transmite informații utilizatorului. În majoritatea cazurilor, utilizatorii au interacțiuni zero sau limitate cu paginile site-ului web. Când spun limitate vreau să înțelegi că mă refer la acele formulare de abonare (newsletter) sau căsuțele de căutare a informațiilor pe site-ul web.

Aplicațiile web sunt mult mai receptive la acțiunile utilizatorilor. Cu toate că sunt încă informative, utilizatorii pot interacționa cu datele pe care le furnizează aplicația web. De asemenea, prin aplicația web se pot manipula date și chiar solicita informații diferite.

Un exemplu specific de aplicație web ar putea fi un site web de booking online care îți permite să cauți vacanța mult dorită și în final să faci o rezervare.

Serviciul online banking este la fel o aplicație web – te autentifici cu datele personale, îți afișează soldul, poți efectua anumite acțiuni pe baza informațiilor tale etc

Componentele cheie ale unei aplicații web

Creare cont folosind social media

Creare cont cu social media

Imaginează-ți  acum încerci  finalizezi procesul de înregistrare ca nou utilizator într-o aplicație web. Ce se întâmplă dacă acest tot proces necesită mult timp? Presupun  teai enerva, devii frustrat și renunți.

Pentru asta am o soluție. Folosim platformele sociale pentru a simplifică procesul de înregistrare. Integrarea cu platforme sociale permite utilizatorilor  se conecteze rapid cu contul lor preferat de social media: Facebook, Gmail, LinkedIn etc. Te asigur  nu vor există formulare de completat.

Rapoarte și analize

Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai importante caracteristici ale unei aplicații web este analiza. Cu ajutorul anumitor tool-uri putem obține informații critice despre comportamentul utilizatorilor pe aplicația web.

Presupunem  am dezvoltat o aplicație web prin care utilizatorii pot face o rezervare pentru un antrenament la sală, cu antrenor. Ai oferit-o publicului țintă și utilizatorii au început  interacționeze cu ea. Totuși, observi  utilizatorii nu își fac cont și deci nici rezervare. Astfel, prin tool-uri dedicate putem vedea interacțiunea utilizatorilor cu aplicația web. Analizăm exact ce i-a determinat  nu își creeze cont în aplicație, iar apoi acționăm în a oferi o soluție și retestăm.

Securitate

O aplicație web va avea nevoie de un certificat de securitate (HTTPS) prin care asigurăm utilizatorii  au o conexiune sigură la aplicația web și astfel transferul de date dintre aceștia și server este protejat 100%.

Dacă aplicația web face plăți online, atunci prin HTTPS oferim încredere utilizatorilor  plata se face în condiții de siguranță.

Pe lângă acest aspect, site-urile web care utilizează protocolul HTTPS primesc un impuls în clasamentul căutărilor din Google.

Chat live

Iată o altă caracteristică pe care o aplicație web trebuie  o aibă. Chat-ul live reprezintă cel mai bun mod de a rămâne conectat cu clienții. Așa reușeșți  înțelegi neclaritățile, nemulțumirile lor referitor la aplicația web.

Idea principală a acestui chat live este  ajuți în mod eficient utilizatorii în diverse probleme. Imaginează-ți ce ușurare va avea utilizatorul când primește o soluție în timp util.

UX, UI și cât de importante sunt pentru aplicația web

Creare aplicatie web responsivePentru  vorbim despre un proiect mai complex, comparativ cu un site de prezentare, aceste două componente UX, UI sunt cruciale.

UX (user experience)

UX (user experience) reprezintă o etapă prin care aplicația web va proiecta utilizatorului ceva simplu de utilizat. Atât de simplu, încât utilizatorii nu ar trebui  își dea seama de ușurința folosirii funcționalităților aplicației. Practic  le fie foarte ușor  înțeleagă cum accesează informațiile. Trăim într-o lume a vitezei și e nevoie  ne adaptăm la acest lucru, altfel suntem predispuși  pierdem clienți.

Pentru  eu funcționez prin exemple, îți oferi un exemplu concret. Ai reușit  creezi aplicația web. Tu știi  ai o aplicație de calitate. Clienții ajung pe site-ul web, interacționează cu el și primești un feedback cum  procesul de înregistrare durează prea mult, e prea complicat, ba chiar generează erori.

Acest lucru înseamnă bad user experience. Așa cum spuneam, tu poți avea o aplicație premium, însă dacă nu teai preocupat în a oferi o experiență plăcută utilizatorului, atunci clienții vor abandona aplicația și vor merge la competitori.

UI (user interface design)

Acum  ai înțeles ce înseamnă UX, hai  vedem ce reprezintă UI (user interface design). Simplitatea aplicației web este crucială în construirea experienței utilizatorului, însă nu este de-ajuns. Absolut toate funcționalitățile trebuie  fie prezentate frumos  atragă priviri și să-l facă pe utilizator  dea click.

Revenind la exemplul de mai sus zicem  aplicația web nu mai întâmpină probleme, procesul de creare cont este simplu și rapid. Totuși nu se generează vânzări. E posibil ca unele elemente de pe site-ul web  fie respingătoare, cum ar fi butoanele, spațierea, paleta de culori.

UI se folosește pentru a crea emoții reale între ceea ce oferă aplicația și utilizatori. Contează foarte mult către ce public țintești cu aplicația web. Dacă audiența ta este reprezentată de tineri, atunci va fi nevoie  punem accent pe un design modern, culori care  transmită optimism, fericire, un design jucăuș etc

Combinația dintre UX și UI poate fi asociată cu o îmbinare între creativitate și tehnologie.

Aplicație web responsive

Petrecem din ce în ce mai mult timp în fața unui smartphone și din acest motiv aproximativ 70-80% din vizitatori vor accesa aplicația web de pe mobile. Acest lucru înseamnă  este extrem de important pentru mine ca aplicația fie optimizată pentru mobile, oferind ce mai bună experiență utilizatorilor. Să nu uităm și de celelalte dispozitive, tabletă, laptop, desktop, smart tv.

Procesul de creare aplicație web responsive merge mână în mână cu UX și UI, prezentate mai sus.

Avantajul major al unei astfel de aplicații web este  nu va fi nevoie de versiuni speciale de mobile, care  fie dezvoltate separat.

Cum atragi vizitatori pe aplicația web?

La început aplicația ta web, cel mai probabil, nu va fi cunoscută de publicul larg. După crearea aplicației web apelăm la SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare). Acest proces implică mai multe etape cum ar fi:

performanța aplicației web, rapiditatea de încărcare

Audit creare site web

facem împreună un audit pe baza competitorilor tăi direcți și apoi un plan astfel încât aplicația web să ajungă în primele căutări

social media – distribuie conținutul aplicației web pe rețele sociale Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter

Garantie pentru creare site web responsive si optimizat

Garanții pentru liniștea și siguranța ta

Dacă în termen de 14 zile nu ești mulțumit de serviciile prestate, îți returnez integral avansul achitat, fără condiții și fără risc.

Îți asigur suport tehnic gratuit pe o perioadă de 30 de zile

Indiferent de problemele de funcționare care apar în primele 30 de zile de la finalizarea aplicației web, le remediez rapid și gratuit.

Ședința Ta De Consultanță Gratuită
Creare Aplicație Web Responsive

Pentru început mă interesează  aflu cât mai în detaliu informații despre nișa aplicației web, către ce public țintești cu acestă aplicație.

Începe cu un prim pas. Stabilim o discuție în care analizăm împreună ce soluții sunt cele mai bune pentru tine.

Apăsă pe buton pentru a ajunge la formularul de aplicare